Recept

Pečené závitky plněné lososem se švestkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25975
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli paprička
25 g Cibulka jarní
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
60 g Krevety tygří - loupané
130 g Losos - filety
0,3 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
60 g Paprika červená
50 ml Pomerančová šťáva
1 polévková lžíce Sezam - semena
0,3 kávová lžička Směs pěti vůní
60 g Sójové výhonky
200 g Švestky
4 plátek Těsto Wonton
100 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor celý
60 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 587kJ
3% Sacharidy 12 g
8% Tuky 6 g
3% Sodík 51 mg
24% Bílkoviny 13 g

Pečené závitky plněné lososem se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V hlubším kastrole svaříme vodu s pomerančovou šťávou, nastrouhaným zázvorem, vypeckovanými švestkami a půl lžičkou chilli papričky, kterou jsme zbavili semen a drobně nakrájeli. Když se začne směs vařit, zmírníme plamen a pod poklicí dusíme. Po deseti minutách omáčku odstavíme, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme jednu lžičku drobně nakrájené jarní cibulky, nasekaný čerstvý koriandr, sezamový olej, dobře promícháme a necháme vychladnout.

2

Ve vroucí vodě uvaříme vyloupané a očištěné krevety, scedíme, necháme dobře okapat, drobně krevety pokrájíme a dáme stranou.

3

Z plátků lososa odstraníme kůži a kosti. Maso a zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. Lososa za stálého míchání jednu minutu opékáme na pánvi wok, poté přeložíme do misky. Ve výpeku restujeme nakrájenou zeleninu se směsí koření, dokud zelenina není měkká. Poté vsypeme zeleninu do cedníku a necháme dokonale okapat (občas cedníkem zatřeseme). Zeleninu smícháme s lososem a krevetami. Dbáme na to, aby byly všechny ingredience dobře okapané, aby těsto nevlhlo.

4

Všechny plátky těsta z širší strany překrojíme na poloviny. Na kraj kratší strany těsta klademe náplň, dobře zarolujeme a na koncích těsto vložíme dovnitř.

5

Hotové závitky položíme na plech s pečícím papírem a závitky postříkáme olejem. Troubu předehřejeme na 180 °C a závitky pečeme, dokud nezezlátnou. Podáváme horké s miskou vychladlé švestkové omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept