Recept

Obalovaná pražma s citronem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25978

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
130 g Mouka pšeničná hladká T 650
8 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Petržel - nať
500 g Pražma
60 g Solamyl - bramborový škrob
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 409kJ
9% Sacharidy 31 g
18% Tuky 13 g
8% Sodík 163 mg
42% Bílkoviny 24 g

Obalovaná pražma s citronem postup přípravy receptu:

1

Na těstíčko smícháme 100 g mouky se škrobovou moučkou (Solamyl) a solí. Vmícháme 250 ml vody a citronovou šťávu.

2

Vedle v misce rozšleháme 1 žloutek a důkladně ho přimícháme do těstíčka. Necháme asi 15 minut v chladu odležet.

3

Plátky pražmy omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Každý kousek poprášíme moukou a obalíme v těstíčku. Smažíme dozlatova ze všech stran na rozehřátém oleji.

4

Petrželovou nať opláchneme, vodu otřepeme a petržel najemno nasekáme. Citron omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka.

5

Hotovou pražmu v těstíčku sypeme petrželkou a zdobíme kolečky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept