Krokety z rybího filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krokety z rybího filé
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25980 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
350 g | Filé rybí |
4 polévková lžíce | Kapary |
5 polévková lžíce | Majonéza |
300 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
50 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 45,9mg |
Draslík | 56,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Majonéza, Paprika mletá sladká, Sezam - semena, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Kapary, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krokety z rybího filé postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé zbavíme kůže a kostí (pokud budeme vařit např. z tresky) a spolu s mlékem, solí a pepřem vaříme v hrnci pod pokličkou deset minut. Rybu přecedíme, mléko odložíme. |
2 | V hlubším rendlíku usmažíme světlou jíšku. Po malých dávkách metlou zašleháme odložené mléko a vaříme, dokud nezhoustne. Poté odstavíme, přidáme pokrájené filé a mícháme, až vznikne hladká hmota. Do ní vmícháme pokrájené kapary, utřený česnek, posekanou petrželovou nať, mletou papriku, citronovou šťávu, pepř a sůl. Hmotu důkladně promícháme, přeložíme do mísy, necháme vychladnout a pod fólií dáme na dvě hodiny do chladničky. |
3 | Připravíme si na obalení v jednom hlubokém talíři rozšlehané vejce, v druhém strouhanku promíchanou se sezamovými semínky. |
4 | Z odleželé rybí hmoty tvoříme dvanáct válečků dlouhých sedm centimetrů. Poté je obalíme ve vejci, ve strouhance se sezamem a opět pod přikrytím uložíme do chladničky. |
5 | Olej ve fritéze zahřejeme na 190 °C a připravené válečky postupně ve fritéze smažíme zhruba tři minuty, až válečky zezlátnou. Hotové krokety na vrstvě ubrousků zbavíme přebytečného oleje. |
6 | Horké krokety servírujeme na míse s měsíčky citronu a petrželovou natí. Ke kroketám podáváme misku s majonézou. |