Mečoun na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mečoun na zelenině
Mečoun na zelenině
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25981 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Filé z mečouna |
30 ml | Martell cognac |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
50 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 580,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Filé z mečouna, Muškátový oříšek, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mečoun na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na větší kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Rajče omyjeme a také nakrájíme na kostky. |
2 | Česnek a cibuli krátce osmahneme na olivovém oleji, přidáme papriku a opékáme, dokud paprika nezměkne. Poté přimícháme rajče a podusíme 1 minutu. |
3 | K zeleninové směsi přilijeme zeleninový vývar a koňak, dochutíme solí, pepřem, nasekaným tymiánem a muškátovám oříškem. Vložíme mečouna a dusíme na mírném ohni 10-12 minut, dokud ryba nezměkne a tekutina se z větší části nevyvaří. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Pokrm chutná nejlépe s čerstvým či opékaným chlebem.