Mušle s koriandrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle s koriandrovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25986 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 ks | Koriandr čerstvý |
60 ks | Mušle Venušiny |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 136,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Koriandr čerstvý, Pepř bílý, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle Venušiny, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle s koriandrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme 4 lžíce vody a přidáme omyté mušle. Několik minut mušle vaříme, ale jen do doby, než se otevřou. Neotevřené mušle odstraníme. |
2 | Koriandr opláchneme a osušíme, najemno nasekáme a vložíme do mixéru. Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek i cibuli přidáme ke koriandru a rozmixujeme. Poté přidáme olej, mletý černý pepř a sůl a opět rozmixujeme. |
3 | V misce smícháme strouhanku s koriandrovou omáčkou. Maso z mušlí vyjmeme, polovinu lastur uchováme. Maso nakrájíme nadrobno, vložíme do koriandrové omáčky se strouhankou a promícháme. Dochutíme bílým pepřem. |
4 | Lastury, které jsme si dali stranou, naplníme masovou směsí. Pečeme v troubě předehřáté na 225°C asi 10 minut. |
5 | Hotové ihned podáváme. |
Poznámka
Mušle nevaříme déle než 5-8 minut, jinak jejich maso může ztuhnout.