Recept

Mušle s koriandrovou omáčkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25986
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 ks Koriandr čerstvý
60 ks Mušle Venušiny
4 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř bílý
2 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 114 kcal
Kilojoule 476kJ
3% Sacharidy 9 g
10% Tuky 7 g
9% Sodík 174 mg
7% Bílkoviny 4 g

Mušle s koriandrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme 4 lžíce vody a přidáme omyté mušle. Několik minut mušle vaříme, ale jen do doby, než se otevřou. Neotevřené mušle odstraníme.

2

Koriandr opláchneme a osušíme, najemno nasekáme a vložíme do mixéru. Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek i cibuli přidáme ke koriandru a rozmixujeme. Poté přidáme olej, mletý černý pepř a sůl a opět rozmixujeme.

3

V misce smícháme strouhanku s koriandrovou omáčkou. Maso z mušlí vyjmeme, polovinu lastur uchováme. Maso nakrájíme nadrobno, vložíme do koriandrové omáčky se strouhankou a promícháme. Dochutíme bílým pepřem.

4

Lastury, které jsme si dali stranou, naplníme masovou směsí. Pečeme v troubě předehřáté na 225°C asi 10 minut.

5

Hotové ihned podáváme.

Poznámka

Mušle nevaříme déle než 5-8 minut, jinak jejich maso může ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept