Recept

Mušle ve vinné zálivce se zeleninou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25988
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
0,3 ks Cibule
1 ks Hřebíček
2 kávová lžička Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
250 g Mušle slávky
1 kávová lžička Ocet vinný
2 polévková lžíce Petržel - nať
80 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 553kJ
2% Sacharidy 7 g
123% Tuky 92 g
9% Sodík 187 mg
14% Bílkoviny 8 g

Mušle ve vinné zálivce se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny. Oškrábanou a omytou mrkev osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Řapík celeru očistíme a omyjeme, vodu setřepeme, celer nasekáme nadrobno.

2

Čtvrtinu cibule, mrkev a celer vložíme do hrnce. Zalijeme vínem a octem, dochutíme hřebíčkem, bobkovým listem, solí a pepřem. Přivedeme k varu a v zakryté nádobě dusíme na mírném ohni 10-12 minut.

3

Mušle očistíme, omyjeme a přidáme do hrnce. Vaříme ještě asi 6 minut. Mušle, které se po této době neotevřou, odstraníme. Pokrm dochutíme petrželkou a omastíme čerstvým máslem.

4

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept