Zeleninové lasagne se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové lasagne se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 25989 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Créme fraiche |
150 g | Cuketa |
150 g | Hrášek mražený |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
250 g | Těstoviny Lasagne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 37,6mg |
Draslík | 488,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Hrášek mražený, Pažitka, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové lasagne se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, nahrubo nasekáme. Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky. |
2 | Na 3 lžících másla podusíme rajčata, mrkev, cuketu a hrášek asi 5 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a pod pokličkou povaříme 15 minut. |
3 | Potom do zeleniny vmícháme 200 g zakysané smetany. |
4 | Do zapékací mísy vrstvíme střídavě zeleninu a lasagne. Potřeme zbylou smetanou, posypeme nastouhaným sýrem. |
5 | Pokrm zapékáme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou. |