Jednoduchý recept

Opékaný chléb s jelitem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25993

Ingredience

500 g Chléb pšeničný (bílý)
175 g Jelítka domácí žemlová
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
180 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 398kJ
20% Sacharidy 71 g
64% Tuky 48 g
64% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Opékaný chléb s jelitem postup přípravy receptu:

1

Starší bílý chléb rozdrobíme, pokapeme vodou a necháme 12 hodin uležet v chladničce.

2

Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji a vyjmeme z pánve. Jelito i slaninu nakrájíme na drobné kostky. Na uvolněné pánvi necháme krátce škvařit slaninu, poté přisypeme nakrájené jelito, opékáme 3-5 minut.

3

Na jiné pánvi na rozehřátém oleji opékáme 10-15 minut rozdrobený chléb, poté přimícháme česnek, slaninu a jelita, ještě krátce opékáme.

4

Petrželovou nať opláchneme, vodu z ní setřepeme, petrželku nadrobno nasekáme.

5

Chléb se slaninou a jelitem dle chuti osolíme a opepříme, posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept