Recept

Hovězí guláš se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 25997

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Jíška instantní
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprikové lusky čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
125 ml Víno červené
500 ml Vývar zeleninový
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 414kJ
5% Sacharidy 18 g
18% Tuky 14 g
33% Sodík 653 mg
57% Bílkoviny 32 g

Hovězí guláš se žampiony postup přípravy receptu:

1

V kastrole na rozehřátém oleji zprudka opečeme omyté, na kousky nakrájené maso. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a očištěné, na kostičky nakrájené papriky. Okořeníme mletou paprikou a cayenským pepřem, zalijeme vývarem a vínem, uvedeme do varu. Pod pokličkou dusíme asi 2 hodiny.

2

Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, dusíme ještě 30 minut. Vmícháme jíšku, přilijeme smetanu, chvíli povaříme. Nakonec vsypeme nasekanou petrželku.

3

Vhodnou přílohou jsou těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept