Jednoduchý recept

Vejce v masovém vývaru se sherry

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25998

Ingredience

4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
4 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
75 ml Sherry brandy
4 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
150 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 258kJ
10% Sacharidy 37 g
11% Tuky 8 g
39% Sodík 770 mg
23% Bílkoviny 13 g

Vejce v masovém vývaru se sherry postup přípravy receptu:

1

Petrželovou nať opláchneme a nadrobno nasekáme. Telecí vývar a sherry nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přisypeme petrželku a vaříme zvolna asi 5 minut.

2

Vejce opatrně vyklepneme do vývaru a dál zvolna necháme táhnout asi 3 minuty, dokud bílek neztuhne. Vývar s vejci už by se neměl vařit.

3

Když je bílek pevný, vejce z vývaru vylovíme a přendáme každé do jedné nahřáté misky.

4

Vývar opět přivedeme k varu a vaříme tentokrát na silném ohni asi 5 minut.

5

Vejce zalijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme s plátky bílého chleba.

Poznámka

Petrželku můžeme v tomto receptu nahradit lístky čerstvé bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept