Recept

Čínské pikantní zelí s pistáciemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 25999

Ingredience

2 špetka Chilli koření mleté
4 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Mléko kokosové
4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
5 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř bílý
50 g Pistácie
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
700 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 201kJ
5% Sacharidy 19 g
26% Tuky 19 g
15% Sodík 306 mg
25% Bílkoviny 14 g

Čínské pikantní zelí s pistáciemi postup přípravy receptu:

1

Čínské zelí Pak-čoi očistíme, opláchneme vodou, odkapané pokrájíme na nudličky (široké 1-2 cm). Oloupanou a omytou cibuli nakrájíme nadrobno. Chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a pokrájíme na tenké proužky. Omytá rajčata pokrájíme na kousky. Vejce uvaříme natvrdo, vaříme je 10 minut, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Na rozehřátém oleji ve woku zpěníme cibuli s chilli papričkou, přidáme zelí, pistácie,vše krátce pod pokličkou podusíme, přidáme rajčata, přilijeme kokosové mléko, sójovou omáčku, osolíme, opepříme a dusíme už jen 10 minut.

3

Pikantní zelí podáváme s plátky vajec, která posypeme mletou chilli paprikou.

Poznámka

Čínské zelí Pak-čoi seženeme v našich prodejnách pod názvem čínský špenát. Pak-čoi můžeme nahradit mangoldem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept