Uzený hovězí jazyk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzený hovězí jazyk
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 260 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Hovězí jazyk |
10 g | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 937kJ
1% Sacharidy 4 g
21% Tuky 16 g
23% Sodík 469 mg
26% Bílkoviny 15 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 315,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí jazyk, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Uzený hovězí jazyk postup přípravy receptu:
1 | Hovězí uzený jazyk očistíme a vypereme. Vložíme jej do vroucí vody, mírně osolíme a uvaříme doměkka. |
2 | Měkký jazyk vyjmeme, ochladíme studenou vodou, ihned oloupeme a vložíme nad páru. |
3 | Při podávání jazyk krájíme na tenčí plátky. |
Poznámka