Recept

Pizza kapsy se salámem a olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2600

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli paprička
1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí sušené
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mozzarella
3 polévková lžíce Olej olivový
60 g Olivy černé
250 ml Protlak rajčatový
120 g Salám Boloňský
30 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
375 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek
80 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 950 kcal
Kilojoule 3 975kJ
39% Sacharidy 141 g
35% Tuky 26 g
52% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Pizza kapsy se salámem a olivami postup přípravy receptu:

1

Z droždí, cukru a vlažné vody, uděláme kvásek a necháme vzejít.

2

Mouku, olej a sůl, smícháme a přilijeme vzešlý kvásek.

3

Zpracujeme hladké a pružné těsto, necháme v teple vykynout na dvojnásobný objem.

4

Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly a z každého vyválíme placku o průměru cca 25 cm, přendáme na plech s pečícím papírem nebo do formy na pizzu.

5

Polovinu pizzy pomažeme rajskou omáčkou s česnekem, posypeme sýry, obložíme salámem, chilli, olivami a špenátem.

6

Těsto přehneme a okraje přitiskneme, vznikne kapsa, potřeme olejem a pečeme 15 minut.

Poznámka

Salám na pizzu je nejlepší italský pepperoni nebo jiné pikantní uzeniny. Nejlepší jsou listy baby špenátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept