Recept

Česnekový dresink k řeckému selskému salátu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26000
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 polévková lžíce Bujón bylinkový
6 stroužek Česnek
150 g Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Okurky
60 ml Olej olivový
12 ks Olivy černé
10 g Oregano čerstvé
2 polévková lžíce Ovesné vločky
5 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
100 g Salát římský
5 g Sůl
150 g Sýr Feta

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 814kJ
11% Sacharidy 40 g
79% Tuky 59 g
221% Sodík 4 g
15% Bílkoviny 8 g

Česnekový dresink k řeckému selskému salátu postup přípravy receptu:

1

Okurku a rajčata omyjeme a osušíme. Z rajčat vykrojíme stopky. Zeleninu nakrájíme na plátky, cibuli na slabé kroužky. Očistíme a omyjeme římský salát, necháme dobře okapat, listy natrháme na větší kousky. Sýr rozdrtíme vidličkou. Všechny přísady spolu s olivami upravíme na talíře. Zahřejeme 1 lžíci oleje a vločky na něm opražíme do zlatova. Česnek prolisujeme a přidáme do zbývajícího oleje. Spolu s citronovou šťávou a trochou vývaru vymícháme na hladký krém. Dresink ochutíme solí a pepřem a pokapeme jím salát. Posypeme opraženými vločkami, ozdobíme lístky oregana.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept