Česnekový dresink k řeckému selskému salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekový dresink k řeckému selskému salátu
Česnekový dresink k řeckému selskému salátu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26000 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bujón bylinkový |
6 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Okurky |
60 ml | Olej olivový |
12 ks | Olivy černé |
10 g | Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce | Ovesné vločky |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
100 g | Salát římský |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 407,8mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Okurky, Ovesné vločky, Rajčata, Salát římský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón bylinkový, Olej olivový, Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekový dresink k řeckému selskému salátu postup přípravy receptu:
1 | Okurku a rajčata omyjeme a osušíme. Z rajčat vykrojíme stopky. Zeleninu nakrájíme na plátky, cibuli na slabé kroužky. Očistíme a omyjeme římský salát, necháme dobře okapat, listy natrháme na větší kousky. Sýr rozdrtíme vidličkou. Všechny přísady spolu s olivami upravíme na talíře. Zahřejeme 1 lžíci oleje a vločky na něm opražíme do zlatova. Česnek prolisujeme a přidáme do zbývajícího oleje. Spolu s citronovou šťávou a trochou vývaru vymícháme na hladký krém. Dresink ochutíme solí a pepřem a pokapeme jím salát. Posypeme opraženými vločkami, ozdobíme lístky oregana. |