Bramboračka se sýrovou vložkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboračka se sýrovou vložkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 26005 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
150 g | Brambory |
150 g | Květák |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
20 g | Pšeničná krupice |
1 polévková lžíce | Sůl |
70 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 157,9mg |
Draslík | 238,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Květák, Muškátový oříšek, Oregano sušené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pšeničná krupice, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboračka se sýrovou vložkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, květák pokrájíme na menší růžičky. Zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme 12 minut. |
2 | Zeleninu scedíme a dáme zatím stranou. Vodu z vaření si ponecháme. |
3 | Do vody z vaření zeleniny přisypeme krupici, promícháme a necháme projít varem. |
4 | Máslo ušleháme se žloutky a strouhaným sýrem, přisypeme posekanou petrželku a vmícháme do horké polévky. Ochutíme mletým muškátovým oříškem, oreganem, pepřem a povaříme ještě minutu. Do polévky vrátíme uvařené brambory, květák, necháme prohřát a podáváme. |