Polévka z paprik s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z paprik s celerem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (78%) |
ID receptu: | 26007 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 špetka | Česnek sušený |
1500 ml | Hovězí vývar základní |
40 ml | Olej slunečnicový |
100 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
25 g | Protlak rajčatový |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 278,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek sušený, Hovězí vývar základní, Olej slunečnicový, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka z paprik s celerem postup přípravy receptu:
1 | Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, celer nastrouháme nahrubo. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme papriku, krátce osmažíme. Přimícháme lžíci rajčatového protlaku, promícháme, podusíme ještě minutu a zalijeme vývarem. Jakmile se polévka znovu začne vařit, přidáme celer, osolíme, opepříme a přidáme špetku sušeného česneku. Vaříme ještě 12 až 15 minut. |
3 | Do talířů nasypeme posekanou petrželku a zalijeme polévkou. |