Opékané zaječí špízy s pomerančovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané zaječí špízy s pomerančovou zálivkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 26008 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Bobkový list |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
6 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
130 g | Olivy zelené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
500 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 101,3mg |
Draslík | 749,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,3mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bobkový list, Olej slunečnicový, Pomeranče, Sůl, Tymián čerstvý, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékané zaječí špízy s pomerančovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme. Čerstvý tymián opláchneme, okapeme, nasekáme najemno. Bobkový list rozdrobíme a spolu s tymiánem promícháme s masem. |
2 | Z oloupaných pomerančů vylisujeme šťávu, kterou v misce promícháme s olivovým olejem a octem, dochutíme solí a pepřem. |
3 | Špízy navlhčíme a střídavě na ně napichujeme kostky masa a olivy. Opékáme 5 minut z každé strany na pánvi s rozehřátým slunečnicovým olejem. |
4 | Hotové zaječí špízy pokapeme připravenou zálivkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Zaječí špízy můžeme místo na pánvi opéct také na grilu.