Recept

Opékané zaječí špízy s pomerančovou zálivkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 26008
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Bobkový list
4 polévková lžíce Olej olivový
6 polévková lžíce Olej slunečnicový
130 g Olivy zelené
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
500 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 658kJ
5% Sacharidy 17 g
33% Tuky 24 g
38% Sodík 761 mg
52% Bílkoviny 29 g

Opékané zaječí špízy s pomerančovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme. Čerstvý tymián opláchneme, okapeme, nasekáme najemno. Bobkový list rozdrobíme a spolu s tymiánem promícháme s masem.

2

Z oloupaných pomerančů vylisujeme šťávu, kterou v misce promícháme s olivovým olejem a octem, dochutíme solí a pepřem.

3

Špízy navlhčíme a střídavě na ně napichujeme kostky masa a olivy. Opékáme 5 minut z každé strany na pánvi s rozehřátým slunečnicovým olejem.

4

Hotové zaječí špízy pokapeme připravenou zálivkou a ihned podáváme.

Poznámka

Zaječí špízy můžeme místo na pánvi opéct také na grilu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept