Bylinkový dresink se špaldou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkový dresink se špaldou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26013 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
10 g | Bujón bylinkový |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
100 g | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Pšenice Špalda |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 58,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jogurt bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón bylinkový, Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pšenice Špalda mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkový dresink se špaldou postup přípravy receptu:
1 | Špaldu propláchneme teplou vodou. Uvaříme ji dostatečném množství osolené vody a bujónem do měkka. Špaldu scedíme. |
2 | Smícháme jogurt, olej, pepř, cukr, citronovou šťávu a sůl. Bylinky opláchneme a najemno nasekáme. Společně se špaldou je přimícháme do jogurtu. |