Recept

Králičí maso s bylinkami a červeným vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 26014

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
600 g Králičí stehna
6 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
30 ml Voda pitná
250 ml Víno červené
3 stroužek Česnek
0,3 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 738kJ
3% Sacharidy 13 g
30% Tuky 23 g
10% Sodík 206 mg
55% Bílkoviny 31 g

Králičí maso s bylinkami a červeným vínem postup přípravy receptu:

1

Blizny šafránu dáme luhovat do misky s asi 30 ml vody. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, česnek oloupeme a prolisujeme.

2

Česnek a cibuli nasypeme na 2 lžíce rozehřátého oleje a krátce osmahneme. Poté je vyjmeme a do pánve přilijeme další 4 lžíce oleje, který rozehřejeme. Na rozehřátém oleji opékáme nevykostěná králičí stehna ze všech stran asi 10 minut. Opečené maso osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve.

3

Do pánve k výpeku vlijeme červené víno a přivedeme k varu. Poté přisypeme osmažený česnek a cibuli, přidáme blizny šafránu i s vyluhovanou šťávou, opláchlý a okapaný rozmarýn, bobkový list, celý pepř a mletou papriku. Dolijeme vodu a dusíme v zakryté nádobě asi 60 minut na mírném ohni tak, aby se větší část vody odpařila a omáčka nebyla příliš řídká.

4

Jednotlivé porce králíka podáváme zalité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept