Recept

Artyčoky s tuňákovou náplní

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 26016
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

8 ks Artyčoky sterilované
3 ks Bazalka
1 stroužek Česnek
4 plátek Chléb toastový
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
100 g Tuňák ve vlastní šťávě

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 79 kcal
Kilojoule 330kJ
0% Sacharidy 2 g
7% Tuky 5 g
1% Sodík 20 mg
12% Bílkoviny 7 g

Artyčoky s tuňákovou náplní postup přípravy receptu:

1

Tuňáka vyjmeme z plechovky a dáme okapat. Spodní části artyčoků vyjmeme ze sklenice, opláchneme a osušíme.

2

Česnek oloupeme a prolisujeme a v misce rozmícháme s olivovým olejem. Ochuceným olejem potíráme plátky toustového chleba a naklademe je na pečicí plech. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C po obou stranách dozlatova.

3

Bazalku opláchneme, okapeme a otrháme lístky. Rajčata vyndáme z plechovky, nakrájíme nadrobno a promícháme s okapaným tuňákem. Směsí rajčat a tuňáka plníme artyčoky.

4

Plněné artyčoky zdobíme lístky bazalky a podáváme s tousty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept