Dresink z pekanových ořechů k sýrovému salátu s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dresink z pekanových ořechů k sýrovému salátu s jablky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26017 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 ml | Džus jablečný |
400 g | Jablka |
5 g | Kari koření |
20 g | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Majonéza |
4 polévková lžíce | Ocet jablečný |
4 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
100 g | Ořechy pekanové |
10 ks | Pepř černý celý |
5 g | Sůl |
300 g | Sýr Gorgonzola |
2 polévková lžíce | Víno jablečné |
60 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 82,7mg |
Draslík | 298,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 558,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus jablečný, Jablka, Kari koření, Kopr čerstvý, Majonéza, Ocet jablečný, Ořechy pekanové, Pepř černý celý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej z vlašských ořechů, Sýr Gorgonzola, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dresink z pekanových ořechů k sýrovému salátu s jablky postup přípravy receptu:
1 | Majonézu s kyselou smetanou, olejem, octem, jablečnou šťávou a jablečným džusem smícháme na hladký krém. |
2 | V hmoždíři rozdrtíme pepř, ořechy nasekáme nahrubo. Přidáme k dresinku, necháme chvíli proležet. Dochutíme solí a kari. Sýr bez kůrky nakrájíme na kostičky, jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a rovněž nakrájíme na kostičky. Sýr a jablka smícháme s dresinkem a necháme 30 minut proležet. |
3 | Před podáváním ozdobíme koprem. |