Recept

Pomerančový dresink s mákem ke květákovému salátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26018
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

20 g Kerblík
500 g Květák
2 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Mák - semena
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
5 g Muškátový oříšek
6 ks Mušle srdcovky
3 polévková lžíce Olej sezamový
5 g Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 165kJ
7% Sacharidy 27 g
21% Tuky 16 g
26% Sodík 528 mg
14% Bílkoviny 8 g

Pomerančový dresink s mákem ke květákovému salátu postup přípravy receptu:

1

Květák rozebereme na malé růžičky. 250 ml osolené vody s mlékem a větším množstvím strouhaného muškátového oříšku uvedeme do varu a květák uvaříme tak, aby zůstal křupavý. Slijeme a necháme dobře okapat. Mušle omyjeme, osušíme a opékáme v horkém másle z každé strany půl minuty. Osolíme a opepříme. Vlažné mušle nakrájíme na plátky, smícháme s vlažným květákem. Na suché pánvi opražíme mák. Jeden krvavý pomeranč rozebereme na dílky, z druhého vymačkáme šťávu. Dílky pomeranče přidáme ke květáku. Pomerančovou šťávu s opraženým mákem, limetkovou šťávou a olejem umícháme do hladka. Okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem a přelijeme přes salát. Necháme 30 minut proležet a před podáváním ozdobíme kerblíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept