Pomerančový dresink s mákem ke květákovému salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový dresink s mákem ke květákovému salátu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26018 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 g | Kerblík |
500 g | Květák |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Mák - semena |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
5 g | Muškátový oříšek |
6 ks | Mušle srdcovky |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 18,3mg |
Draslík | 855,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Květák, Limetková šťáva, Mák - semena, Muškátový oříšek, Mušle srdcovky, Olej sezamový, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový dresink s mákem ke květákovému salátu postup přípravy receptu:
1 | Květák rozebereme na malé růžičky. 250 ml osolené vody s mlékem a větším množstvím strouhaného muškátového oříšku uvedeme do varu a květák uvaříme tak, aby zůstal křupavý. Slijeme a necháme dobře okapat. Mušle omyjeme, osušíme a opékáme v horkém másle z každé strany půl minuty. Osolíme a opepříme. Vlažné mušle nakrájíme na plátky, smícháme s vlažným květákem. Na suché pánvi opražíme mák. Jeden krvavý pomeranč rozebereme na dílky, z druhého vymačkáme šťávu. Dílky pomeranče přidáme ke květáku. Pomerančovou šťávu s opraženým mákem, limetkovou šťávou a olejem umícháme do hladka. Okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem a přelijeme přes salát. Necháme 30 minut proležet a před podáváním ozdobíme kerblíkem. |