Recept

Zelné závitky po bulharsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 26019

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
50 g Protlak rajčatový
80 g Rýže dušená
1 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
30 g Tuk
400 g Zelí hlávkové bílé
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 026kJ
6% Sacharidy 21 g
52% Tuky 39 g
3% Sodík 65 mg
23% Bílkoviny 13 g

Zelné závitky po bulharsku postup přípravy receptu:

1

Rýži spaříme a podusíme na tuku, osolíme, zalijeme vařící vodou a dusíme do měkka. Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulkou a petrželkou, opepříme, osolíme, vmícháme připravenou rýži.

2

Zelí opereme, jednotlivé listy spaříme. Na každý pak dáme lžíci náplně, svineme a urovnáme do vymaštěného pekáče, v němž jsme předem zpěnili cibulku.

3

Kysané zelí překrájíme, promícháme s kysanou smetanou, rajčatovým protlakem, olejem a tímto zalijeme závitky. Pečeme v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept