Zelné závitky po bulharsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky po bulharsku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 26019 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
50 g | Protlak rajčatový |
80 g | Rýže dušená |
1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 72,6mg |
Draslík | 271,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 167,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Rýže dušená, Sůl, Tuk, Zelí hlávkové bílé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky po bulharsku postup přípravy receptu:
1 | Rýži spaříme a podusíme na tuku, osolíme, zalijeme vařící vodou a dusíme do měkka. Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulkou a petrželkou, opepříme, osolíme, vmícháme připravenou rýži. |
2 | Zelí opereme, jednotlivé listy spaříme. Na každý pak dáme lžíci náplně, svineme a urovnáme do vymaštěného pekáče, v němž jsme předem zpěnili cibulku. |
3 | Kysané zelí překrájíme, promícháme s kysanou smetanou, rajčatovým protlakem, olejem a tímto zalijeme závitky. Pečeme v troubě. |