Žampiony plněné jemnou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony plněné jemnou směsí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 26021 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
12 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony plněné jemnou směsí postup přípravy receptu:
1 | Z poloviny citronu vylisujeme šťávu. Žampiony důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Kloboučky vydlabeme, jejich obsah spolu s nožičkami hub nasekáme najemno. Aby houby neztmavly, pokapeme je citronovou šťávou. |
2 | Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s nasekanými žampionovými kousky. Směs vložíme na pánev se 40 g rozehřátého másla a osmahneme. Asi po 5 minutách pánev odstavíme, do směsi vmícháme strouhanku, koňak a nadrobno nasekanou pažitku. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Žampionové kloboučky plníme nachystanou směsí a klademe do zapékací misky. Zbylé máslo nakrájíme na kousky a rozložíme na žampiony. Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C asi 12 minut. Hotové ihned podáváme. |