Polévka z rohlíků a zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z rohlíků a zeleniny
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 26023 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1500 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Karotka |
70 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
20 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
120 g | Rohlíky bílé |
1 špetka | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 50,5mg |
Draslík | 309,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Karotka, Muškátový oříšek, Pažitka, Petržel kořen, Saturejka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z rohlíků a zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Karotku a petržel nakrájíme na kostičky, rohlíky pokrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme kmín, saturejku a muškátový oříšek. Vaříme 15 minut. V mléce rozšleháme vejce a vlijeme do polévky. Dobře promícháme. |
2 | Uvařenou polévku naléváme do talířů a sypeme posekanou pažitkou. |