Polévka z čekankových puků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z čekankových puků
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 26024 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 ks | Čekanka |
100 g | Chléb pšeničný (bílý) |
1500 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 301,0mg |
Draslík | 325,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 363,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Chléb pšeničný (bílý), Hovězí vývar základní, Saturejka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z čekankových puků postup přípravy receptu:
1 | Čekankové puky omyjeme a rozebereme. Nakrájíme nadrobno, přisypeme na hlubší pánev s rozehřátým máslem a chvilku dusíme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme saturejku a vaříme 15 minut. Nakonec vmícháme rozšlehané žloutky, necháme projít varem a odstavíme. |
2 | Porce polévky posypeme kostičkami nasucho opečeného chleba. |