Recept

Marinované dušené krevety s chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 26025

Ingredience

380 g Chřest zelený
2 polévková lžíce Citronová šťáva
12 ks Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
200 ml Vývar zeleninový
1 polévková lžíce Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

111% Kalorie 2,183 kcal
Kilojoule 9 135kJ
27% Sacharidy 99 g
86% Tuky 65 g
135% Sodík 3 g
1233% Bílkoviny 693 g

Marinované dušené krevety s chřestem postup přípravy receptu:

1

Zeleninový vývar dolijeme 100 ml vody a přivedeme k varu. Z očištěného a omytého chřestu odkrojíme spodní části a odložíme je. Když se vývar začne vařit, vložíme do něj hlavní části chřestu a vaříme přibližně 5 minut.

2

Když je chřest uvařený na skus, vyjmeme ho, do vývaru vložíme omyté a očištěné krevety. Necháme je vařit 2 minuty, poté je vylovíme. Když krevety vychladnou, odstraníme z nich schránky.

3

Marinádu připravíme rozmícháním oleje s citronovu šťávou, solí a pepřem. Čerstvý rozmarýn a petrželovou nať opláchneme, vodu z nich setřepeme, bylinky nasekáme. Rozmarýn i petrželku přidáme do marinády, vložíme do ní chřest a krevety a necháme 2-3 hodiny odpočívat v chladu.

4

Rajčata vyjmeme z plechovky, nakrájíme na kostičky. Žampiony okapeme, nakrájíme na tenčí plátky.

5

Po uplynutí doby marinování krevety a chřest rozložíme na mísu spolu s rajčaty a žampiony, pokapeme marinádou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept