Marinované dušené krevety s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované dušené krevety s chřestem
Marinované dušené krevety s chřestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 26025 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
380 g | Chřest zelený |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
12 ks | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
200 ml | Vývar zeleninový |
1 polévková lžíce | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 87,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované dušené krevety s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Zeleninový vývar dolijeme 100 ml vody a přivedeme k varu. Z očištěného a omytého chřestu odkrojíme spodní části a odložíme je. Když se vývar začne vařit, vložíme do něj hlavní části chřestu a vaříme přibližně 5 minut. |
2 | Když je chřest uvařený na skus, vyjmeme ho, do vývaru vložíme omyté a očištěné krevety. Necháme je vařit 2 minuty, poté je vylovíme. Když krevety vychladnou, odstraníme z nich schránky. |
3 | Marinádu připravíme rozmícháním oleje s citronovu šťávou, solí a pepřem. Čerstvý rozmarýn a petrželovou nať opláchneme, vodu z nich setřepeme, bylinky nasekáme. Rozmarýn i petrželku přidáme do marinády, vložíme do ní chřest a krevety a necháme 2-3 hodiny odpočívat v chladu. |
4 | Rajčata vyjmeme z plechovky, nakrájíme na kostičky. Žampiony okapeme, nakrájíme na tenčí plátky. |
5 | Po uplynutí doby marinování krevety a chřest rozložíme na mísu spolu s rajčaty a žampiony, pokapeme marinádou a podáváme. |