Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 26026
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Citrony
1 hrst Majoránka čerstvá
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 hrst Pažitka
1 hrst Petržel - nať
1 ks Pórek
1 kg Pstruh
200 ml Smetana 12% (konzumní)
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 942kJ
5% Sacharidy 17 g
28% Tuky 21 g
6% Sodík 122 mg
79% Bílkoviny 45 g

Rybí plátky ze sivena postup přípravy receptu:

1

Plátky ze sivena (nebo jiné podobné ryby) osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, vložíme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme nadrobno pokrájenou cibulí a pórkem, přelijeme vínem a v předehřáté troubě dusíme asi na 180 stupňů cca 20 minut.

2

Mezitím utřeme máslo do pěny a do něj zamícháme rozdrcený česnek, koření (sůl, pepř) a bylinky (pažitka, majoránka, petrželka, tymián).

3

Rybí plátky po udušení vyjmeme, šťávu povaříme, přidáme bylinkové máslo a smetanu (případně zahustíme hladkou moukou). Za stálého míchání nakonec krátce povaříme a horkou omáčkou zalijeme připravené udušené rybí plátky.

4

Podáváme s vařenými novými bramborami a ozdobíme salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept