Chléb obložený směsí z cizrny a paprikové klobásy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb obložený směsí z cizrny a paprikové klobásy
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 26028 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
400 g | Cizrna konzervovaná |
250 g | Klobása Chorizo |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 291,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 282,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Cizrna konzervovaná, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb obložený směsí z cizrny a paprikové klobásy postup přípravy receptu:
1 | Paprikovou klobásu nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli a klobásu vložíme do pánve s lžící rozehřátého olivového oleje, opékáme na mírném ohni asi 3 minuty. |
2 | V míse rozmícháme 5 lžic oleje s octem, špetkou soli a pepře. Přimícháme směs klobásy a cibule. |
3 | Cizrnu vyjmeme z plechovky, necháme okapat a rozmačkáme. Pažitku opláchneme, okapeme a nadrobno nakrájíme. Cizrnu i pažitku vmícháme do přichystané směsi, opět dochutíme solí a pepřem. |
4 | Cizrnovou pomazánku klademe na plátky bílého chleba a podáváme. |