Recept

Meruňkový dresink s mátou k rýžovému salátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26029

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibulka jarní
60 ml Citronová šťáva
4 polévková lžíce Džem meruňkový
100 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Kmín římský
200 g Kuřecí prsa
1 ks Meruňky
50 g Meruňky sušené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
10 g Máta
4 polévková lžíce Olej hroznový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
5 g Pepř černý mletý
80 g Rýže indiánská
1 polévková lžíce Sezam - semena
5 g Sůl
1 l Vývar drůbeží
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 777kJ
13% Sacharidy 47 g
27% Tuky 20 g
67% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Meruňkový dresink s mátou k rýžovému salátu postup přípravy receptu:

1

Rýži důkladně propláchneme. Přivedeme k varu vývar s bobkovými listy a kari, rýži vaříme 40-45 minut. 10 minut před koncem vaření přidáme sušené meruňky. Rýži scedíme, meruňky nakrájíme nadrobno a smícháme s rýží. Omyjeme a osušíme maso, v horkém přepuštěném másle s kmínem opékáme z každé strany 3-4 minuty. Osolíme a opepříme. Na dresink smícháme nektar s olejem, jogurtem, citronovou šťávou a se sójovou omáčkou. Přidáme zázvor, jarní cibulky a sezam, dochutíme solí a pepřem. Lístky máty nakrájíme na proužky a vmícháme je do dresinku. Vychladlé maso nakrájíme na kostičky a přidáme k rýži. Přelijeme dresinkem, necháme 30 minut proležet. Meruňku omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, odstraníme pecku a dužinu rozkrájíme na klínky, kterými salát před podáváním ozdobíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz