Meruňkový dresink s mátou k rýžovému salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meruňkový dresink s mátou k rýžovému salátu
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26029 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibulka jarní |
60 ml | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Džem meruňkový |
100 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Kmín římský |
200 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
10 g | Máta |
1 ks | Meruňky |
50 g | Meruňky sušené |
4 polévková lžíce | Olej hroznový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Rýže indiánská |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
5 g | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 647,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kari koření, Kmín římský, Máta, Meruňky, Meruňky sušené, Olej hroznový, Sezam - semena, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Rýže indiánská, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Meruňkový dresink s mátou k rýžovému salátu postup přípravy receptu:
1 | Rýži důkladně propláchneme. Přivedeme k varu vývar s bobkovými listy a kari, rýži vaříme 40-45 minut. 10 minut před koncem vaření přidáme sušené meruňky. Rýži scedíme, meruňky nakrájíme nadrobno a smícháme s rýží. Omyjeme a osušíme maso, v horkém přepuštěném másle s kmínem opékáme z každé strany 3-4 minuty. Osolíme a opepříme. Na dresink smícháme nektar s olejem, jogurtem, citronovou šťávou a se sójovou omáčkou. Přidáme zázvor, jarní cibulky a sezam, dochutíme solí a pepřem. Lístky máty nakrájíme na proužky a vmícháme je do dresinku. Vychladlé maso nakrájíme na kostičky a přidáme k rýži. Přelijeme dresinkem, necháme 30 minut proležet. Meruňku omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, odstraníme pecku a dužinu rozkrájíme na klínky, kterými salát před podáváním ozdobíme. |