Hovězí dušené v troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí dušené v troubě
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2603 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí maso zadní |
450 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
450 ml | Víno červené |
400 g | Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 235,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 75,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kompot brusinkový, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí dušené v troubě postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibulku a stroužek česneku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené hovězí maso. |
2 | Opečeme ze všech stran, přidáme zeleninu na svíčkovou ze sáčku, tymián, bobkový list, osolíme a opepříme. |
3 | Zalijeme vínem a vývarem a přidáme brusinky. |
4 | Směs přendáme do trouby a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. |
5 | Poté zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody, necháme povařit a podáváme. |