Arenanberská štika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arenanberská štika
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 26030 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Bazalka |
3 ks | Bobkový list |
3 ks | Cibule |
2 ks | Kerblík |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Petržel kudrnka |
1 kg | Štika obecná |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 89,6mg |
Draslík | 211,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 371,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Cibule, Kerblík, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arenanberská štika postup přípravy receptu:
1 | Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli. Vykuchanou a očištěnou štiku ochutíme solí a pepřem, na několika místech jemně nařízneme kůži a posypeme nadrobno nakrájenou bazalkou, kerblíkem a petrželkou, vložíme bobkový list a zalijeme vínem. Přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě doměkka. |
2 | Rybu po upečení vyjmeme a dáme do tepla. Šťávu povaříme, odstraníme koření a za stálého míchání přidáme kousky másla. |
3 | Poté přelijeme rybu a podáváme s vařenými novými bramborami a špenátem. |