Recept

Bambusové košíčky s cuketou a krevetovou pastou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26032
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 ks Cuketa
3 polévková lžíce Kaviár
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
4 polévková lžíce Krevetová pasta
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 102 kcal
Kilojoule 428kJ
1% Sacharidy 2 g
9% Tuky 7 g
17% Sodík 340 mg
16% Bílkoviny 9 g

Bambusové košíčky s cuketou a krevetovou pastou postup přípravy receptu:

1

Cukety omyjeme, oloupeme a na širokým nožem nakrájíme tenké plátky (podobně krájíme okurku).

2

V misce si smícháme krevetovou pastu s nastrouhaným zázvorem a 2 lžícemi smetany. Omyté a osušené lístky petrželky posekáme nadrobno.

3

Napařovací košíčky z bambusu vyložíme několika lístky koliandru, plátky cukety potřeme krevetovou směsí a poskládáme je na sebe do výšky 5-6 cm a utvořené cuketové hromádky vložíme do košíčku. Ve woku si přivedeme vodu (do výšky 2 cm) k varu, napařovací bambusové košíčky nasadíme na sebe a posadíme je do vroucí vody. Pánev zakryjeme víkem a cukety v košíčkách vaříme v páře 10 - 12 minut, potom košíčky opatrně vyjmeme.

4

Cuketové hromádky ozdobíme kopečkem červeného kaviáru s drobně posekanou petrželkou a podáváme v košíčkách.

Poznámka

Napařovací košíčky z bambusu nakoupíte v obchodu specializovaného na asijské potraviny. Jednotlivé díly napařovacích košíčků před každým použitím vždy dobře umyjeme horkou vodou. Připravíme si wok (který je k tomu účelu nejlepší) nebo jiný velikostí vhodný hrnec a necháme v něm dojít k varu cca 2 cm vody na dně. Do jednotlivých částí - košíčků naskládáme potraviny, jež budeme napařovat, dle potřeby dochutíme kořením a bylinkami a nastohujeme na sebe. Pak přiklopíme bambusovou pokličkou. Celý pařák z bambusových košíčků vložíme do woku (či hrnce) s vařící vodou a necháme dle potřeby propařovat. Po ukončení tepelné úpravy pokrmu bambusový košíčky jen otřete vlhkou utěrkou a uložíme na suché místo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept