Recept

Salsa z makadamových ořechů ke krůtímu saté

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26036
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
100 g Česnekové máslo
2 ks Chilli paprička
10 g Citronová tráva
3 polévková lžíce Cukr krupice
10 g Koriandr čerstvý
600 g Krůtí prsa
1 ks Limetka
400 ml Mléko kokosové
3 polévková lžíce Ocet rýžový
2 polévková lžíce Olej sezamový
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
50 ml Omáčka sójová
150 g Oříšky makadamové
60 g Šalotka
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,048 kcal
Kilojoule 4 384kJ
8% Sacharidy 27 g
121% Tuky 90 g
40% Sodík 791 mg
71% Bílkoviny 40 g

Salsa z makadamových ořechů ke krůtímu saté postup přípravy receptu:

1

Maso a limetku omyjeme a osušíme. Maso nakrájíme na nudličky silné jako prst. Z limetky ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

2

Polovinu limetkové šťávy a kůry smícháme se 2 lžícemi sójové omáčky a sezamovým olejem, přelijeme přes maso, necháme 30 minut marinovat.

3

Na 2 lžících oleje opražíme makadamové ořechy. Přidáme šalotku, česnek, chilli papričky a cukr, dusíme 1 minutu. Vmícháme druhou polovinu limetkové šťávy a kůry, ocet, zbývající sójovou omáčku a kokosové mléko a vaříme 8-10 minut. Krémovou salsu ochutíme solí.

4

Stonky citronové trávy na slabším konci seřízneme do špičky a napíchneme na ně marinované maso. Ve zbývajícím oleji opékáme 1 minutu. Česnekové máslo nakrájíme na plátky, přidáme je ke špízům a dopékáme 3-4 minuty.

5

Vlažnou salsu posypeme natrhaným koriandrem a podáváme ji ke špízům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept