Pečené kuře po řecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře po řecku
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2604 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Citrony |
1 ks | Kuře |
100 ml | Olej olivový jedlý |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 318,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 112,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Kuře, Oregano sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový jedlý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře po řecku postup přípravy receptu:
1 | Kuře osolíme, zevnitř i zvenku lžičkou soli. Necháme sůl asi hodinu působit. |
2 | Brambory oloupeme a nakrájíme na dílky. Dáme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme oreganem. Doprostřed položíme kuře a zalijeme citrónovou šťávou smíchanou olivovým olejem a troškou vody. |
3 | Pečeme v troubě na 200°C 20 minut, potom stáhneme teplotu na 180°C a pečeme ještě asi hodinu dozlatova. |
4 | Při pečení několikrát polijeme šťávou. |