Jablečné čatní se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné čatní se zázvorem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26040 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
150 g | Cibule |
500 g | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
150 g | Hrozinky |
1 kg | Jablka |
50 ml | Ocet jablečný |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 422,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr třtinový, Hořčičné semínko, Hrozinky, Jablka, Ocet jablečný, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné čatní se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Jablka rozčtvrtíme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a zázvor omyjeme a nakrájíme na jemné kostičky. Všechny přísady smícháme ve velkém hrnci s hrozinkami, hořčičným semínkem, octovou esencí, kandysem, 1 plnou lžičkou soli a cayenským pepřem, zalijeme 250 ml vody, za stálého míchání vaříme 40-50 minut do husta. Horké čatní naplníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem. |