Celerový relish - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový relish
Celerový relish
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26048 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 kg | Celer řapíkatý |
250 g | Cibule |
500 g | Cukr třtinový |
250 ml | Džus jablečný |
1 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
10 ks | Hřebíček |
200 g | Hrozinky |
1 kg | Jablka |
200 g | Mrkev kořen |
50 ml | Ocet vinný |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 554,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Cukr třtinový, Džus jablečný, Hořčičné semínko, Hřebíček, Hrozinky, Jablka, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový relish postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme a odstraníme vlákna. Jablka rozčtvrtíme, oloupeme a vykrojíme jádřince. Celer a jablka nakrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Zahřejeme jablečnou šťávu s cukrem. Přidáme zeleninu, ovoce, hrozinky, koření, nezakryté vaříme. Po 30 minutách přidáme ocet, vaříme dalších 30 minut. Hotový relish ochutíme solí a pepřem, ještě horký nalijeme do sklenic se šroubovacím uzávěrem. |