Rajský kečup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajský kečup
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26054 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
250 g | Cibule |
150 g | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
10 ks | Nové koření celé |
250 ml | Ocet jablečný |
200 g | Rajčata |
15 g | Skořice celá |
80 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 68 kcal
Kilojoule 284kJ
5% Sacharidy 16 g
0% Tuky 0 g
129% Sodík 3 g
1% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 93,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Nové koření celé, Ocet jablečný, Rajčata, Skořice celá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Rajský kečup postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a vykrojíme stopky. Oloupeme cibuli. Rajčata a cibuli nakrájíme nahrubo a spolu s ostatními přísadami necháme nezakryté vařit 40 minut. Protřeme jemným sítem a vaříme bez pokličky dalších 25-35 minut dohusta. |
2 | Horký kečup plníme do lahví. |