Dip z pomerančů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z pomerančů
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26056 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
25 g | Hořčice Dijonská |
25 ml | Likér pomerančový |
25 g | Pepř bílý |
1 ks | Pomeranče |
130 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
15 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 51 kcal
Kilojoule 215kJ
2% Sacharidy 6 g
3% Tuky 2 g
10% Sodík 194 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 5,2mg |
Draslík | 58,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Pomeranče, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Likér pomerančový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z pomerančů postup přípravy receptu:
1 | Smetanu ušleháme dotuha. Smícháme pomerančovou kůru, šťávu, likér a hořčici, opatrně vmícháme do šlehačky. |
2 | Dochutíme zázvorem, solí a pepřem. |