Dip z rokety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z rokety
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26059 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
100 g | Jogurt bílý |
150 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř cayenský |
1 ks | Roketa |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 138,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Oříšky piniové, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Roketa, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z rokety postup přípravy receptu:
1 | Roketu očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat. Listy nasekáme. Přidáme prolisovaný česnek. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. |
2 | Piniové oříšky opražíme na suché pánvi a nasekáme nahrubo. Smícháme cibuli, oříšky, roketu, čerstvý sýr, jogurt nebo mléko a citronovou šťávu. |
3 | Okořeníme solí a cayenským pepřem. |