Smažená červená řepa s oříškovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená červená řepa s oříškovým dipem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26062 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Červená řepa |
15 ml | Citronová šťáva |
300 g | Jogurt bílý |
50 g | Máslo čerstvé |
15 g | Med včelí |
60 g | Ořechy lískové |
250 g | Ovesné vločky |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Pomerančová kůra |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 54,7mg |
Draslík | 413,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 111,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Med včelí, Ořechy lískové, Ovesné vločky, Pomerančová kůra, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená červená řepa s oříškovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Na dip opražíme na suché pánvi lískové ořechy, které nahrubo nasekáme. Smícháme s jogurtem. Dip dochutíme solí, pepřem, pomerančovou kůrou, citronovou šťávou a medem. |
2 | Uvařenou řepu nakrájíme na silné plátky. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a trochou vody. Plátky zeleniny namočíme ve vejci a potom obalíme vločkami. |
3 | Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo. Obalené plátky červené řepy osmažíme po obou stranách dozlatova. Odložíme na kuchyňský papír, aby se zbavily přebytečného tuku. |