Recept

Karbanátky z rybího filé s omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 26063
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Chilli paprička
120 g Cukr krupice
50 g Fazolové lusky zelené
450 g Filé rybí
2 ks Kafirové listy
1 polévková lžíce Kari pasta
1 ks Koriandr čerstvý
1 ks Mrkev kořen
50 ml Ocet vinný
0,3 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 103kJ
10% Sacharidy 36 g
118% Tuky 88 g
1% Sodík 28 mg
88% Bílkoviny 49 g

Karbanátky z rybího filé s omáčkou postup přípravy receptu:

1

V mixeru rozmixujeme do hladké hmoty rybí filé s bílkem, kari pastu a natrhané listy papedy. Hmotu přendáme do mísy a vmícháme do ní drobně pokrájené fazolky, posekaný svazek koriandru a jednu chilli papričku, z níž jsme odstranili semena a pokrájeli ji nadrobno.

2

Z hmoty vlhkou rukou utvoříme menší karbanátky, které rozložené na tácu necháme půl hodiny odpočinout v chladu.

3

V mezičase si připravíme omáčku na namáčení. V rendlíku rozpustíme za stálého míchání na mírném plameni cukr v octě s vodou. Poté přidáme malou mrkev nakrájenou na krátké špalíčky a zhruba 5 cm oloupanou okurku, z níž jsme vykrojili semena a nakrájeli je také na krátké špalíčky. Hned odstavíme a necháme vychladnout.

4

V hlubší pánvi na oleji po obou stranách smažíme rybí karbanátky, odložíme je do mísy na ubrousky a držíme je v teple.

5

Karbanátky podáváme s malým proužkem chilli papričky bez semen a v misce omáčku, kterou podle uvážení můžeme ohřát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept