Recept

Marinované steaky z tuňáka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 26064
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
5 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
900 g Tuňák obecný
4 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 398kJ
3% Sacharidy 12 g
21% Tuky 16 g
19% Sodík 385 mg
66% Bílkoviny 37 g

Marinované steaky z tuňáka postup přípravy receptu:

1

Připravíme si marinádu smícháním octa s olejem, solí, pepřem, posekaným tymiánem, bobkovým listem a třemi lžícemi olivového oleje.

2

Z připravených steaků tuňáka stáhneme kůži, nakrájíme na dvoucentimetrové kostky a vložíme do marinády, v které pokrájeného tuňáka řádně promícháme. Maso pod fólií necháme v lednici den marinovat. Poté maso z marinády vyjmeme (marinádu odložíme) a obalíme v mouce.

3

V hlubší pánvi na dvou lžících oleje smažíme drobně posekanou cibuli a česnek, dokud cibule nezezlátne. Poté přidáme obaleného tuňáka a orestujeme ze všech stran. Osmažené maso podlijeme odloženou marinádou, přimícháme na plátky nakrájené olivy plněné papričkou a směs dvě minuty provaříme.

4

Na míse tuňáka ozdobeného snítkami tymiánu ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept