Recept

Hráškový dip se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 26067

Ingredience

50 g Anglická slanina
2 ks Cibulka jarní
300 g Hrášek
2 polévková lžíce Kerblík
3 g Muškátový oříšek
5 g Máta
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 705kJ
4% Sacharidy 15 g
13% Tuky 10 g
30% Sodík 598 mg
12% Bílkoviny 7 g

Hráškový dip se slaninou postup přípravy receptu:

1

Hrášek vaříme v malém množství osolené vody okořeněné muškátovým oříškem 8 minut. Slijeme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na velmi malé kostičky a opečeme dokřupava. Odložíme je na kuchyňský papír, aby se zbavily přebytečného tuku. Prolisujeme česnek. Jarní cibulky nakrájíme najemno. Hrášek rozmixujeme s troškou vývaru. Pyré smícháme se slaninou, s česnekem, jarní cibulkou, olejem a bylinkami. Dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept