Jednoduchý recept

Tuňákové sushi s omáčkou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26068
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 ks Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Koření na suši
2 polévková lžíce Majonéza japonská
2 ks Mořské řasy sušené
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
130 g Rýže na sushi
1 kávová lžička Sezam - semena
200 g Tuňák obecný
160 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Wasabi pasta
6 ks Zázvor nakládaný

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 138 kcal
Kilojoule 579kJ
3% Sacharidy 12 g
8% Tuky 6 g
10% Sodík 205 mg
14% Bílkoviny 8 g

Tuňákové sushi s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme čtvercovou formu o straně osmnáct centimetrů s odnímatelným dnem. Vymažeme ji olejem, vyložíme potravinářskou fólií tak, aby přesahovala okraj formy. I fólii pomažeme olejem, dno posypeme praženými sezamovými semínky.

2

Řádně propláchnutou rýži s řasami přivedeme do varu, řasy odstraníme a rýži pod poklicí vaříme zhruba deset minut. Poté ji odstavíme a necháme přikrytou patnáct minut dojít. Hotovou rýži vsypeme na mísu, promícháme s kořením na sushi a rýži necháme vychladnout.

3

Tuňáka naplátkujeme, obalíme v terijaki a na jedné lžíci oleje z každé strany minutu restujeme. Osmažené plátky tuňáka nakrájíme na silnější proužky, odložíme stranou. Rozpůlené fazolky vhodíme do vroucí vody, minutu vaříme, rychle zchladíme studenou vodou a necháme řádně okapat.

4

Studenou rýži nandáme do připravené formy, povrch uhladíme, potřeme japonskou majonézou, poklademe tuňákem a fazolkami. Takto připravenou rýži přikryjeme fólií, celý povrch zatížíme a dáme na patnáct minut do chladničky. Poté z rýže sejmeme zátěž, vrchní fólii i odnímatelné boky formy. Rýži nakrájíme mokrým nožem na šestnáct stejných kostek.

5

Sushi podáváme s naloženým zázvorem a wasabi pastou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept